Nédó Olga
hegedűművész


1985. július 8-án született Szolnokon.
Zenei tanulmányait kilenc évesen kezdte Budapesten, először Balsay Krisztinánál, majd Ácsné Szily Évánál tanult a Tóth Aladár Zeneiskolában.
1999-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola előkészítő osztályába Dénes Lászlóhoz, majd 2000-ben sikeresen felvételizett az első osztályba, valamint a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba.
2005-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre, ahol 2009-ben vette át hegedűtanári és kamaraművészi diplomáját.

Fiatal kora ellenére számos hazai és külföldi hegedűverseny nyertese, illetve több díjjal büszkélkedhet.

Eredményei:
1998. Koncz János Hegedűverseny budapesti forduló 1. díj
1998. Koncz János Hegedűverseny Különdíj
1998. Kiemelt Nívó Díj
2001. Szlovákiai Nemzetközi Hegedűverseny (Dolny Kubin) 3. helyezés
2005. OKJ vizsga Klasszikus hegedű szak (Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium)
2006. Minisztérium "A vizek kártételei elleni védekezésért" ezüst érdemérme
2009. Hegedűtanári és kamaraművészi diploma ( Liszt Ferenc zeneművészeti Egyetem)
2011. Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagykövete cím

14 éves kora óta rendszeresen vesz részt hazai és külföldi turnékon, sokak számára Mága Zoltán hegedűvirtuóz egyik „Angyalaként” lehet ismerős, hiszen 10 évig volt nála állandó tag.
Pályafutása során koncertezett többek között az Egyesült Államokban, valamint Afrika, Ázsia és Európa nagyvárosaiban egyaránt. Első külföldi turnéja Olaszországban volt, ahova azóta négy alkalommal is visszahívták, egy évvel később pedig Spanyolországban lépett fel. 2007-ben világkörüli turnén vett részt, megfordult többek között Jordániában és Libanonban is, ahol olyan nagy sikereket ért el, hogy később újabb meghívást kapott mindkét országba. Több alkalommal fellépett a Budapesti Operabálon, Budapest Újévi Koncerteken, illetve a Száz Templomi sorozat jótékonysági koncertjén. Számos világhírű művésszel találkozott, legemlékezetesebb fellépése a 2010-es Budapesti Operabálon José Cura világhírű tenorral volt.

A jótékonyság elkötelezett híve, karitatív tevékenységéért több alkalommal részesült már kitüntetésben. Rendszeresen ad jótékonysági koncerteket, melyeknek teljes bevételét felajánlja karitatív célokra.
2006-ban a Vízügyi Minisztérium "A vizek kártételei elleni védekezésért" ezüst érdemérmet adományozott neki a Dunai és Tiszai belvízvédekezésben végzett munkája elismeréseként.
2011-ben A Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagykövete lett.

Az általa képviselt klasszikus zenei műfajon kívül az igényes könnyűzene világában is otthonosan mozog. A musicalek, a filmzene- vagy az operett/opera irodalom gyöngyszemei is megtalálhatók repertoárjában. Művészi küldetésének tekinti a komolyzene népszerűsítését, hogy a közönség, és különösen a fiatalok felfigyeljenek a klasszikus zene szépségeire.